Orice drum ai alege in viata noi te ajutam sa-l parcurgi cu succesCursuri formare profesionala - Intratest

CURSUL


SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR / AUTORIZAT ANCDurata: 5 zile

  

Locatie: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi

 

Grup tinta: Cursul se adreseaza tuturor detinatorilor/producatorilor de deseuri, persoane juridice, comercianti si operatori economici autorizati pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri precum si oricaror alte organizatii sau persoane ce au ca obiect de activitate sau responsabilitate gestiunea diferitelor tipuri de deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.  Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!


Obiective: cursantii vor primi informatii necesare desfasurarii diferitelor activitati in acord cu normele nationale, europene si internationale de protectie a mediului


Tematica: obligatiile producatorilor de produs, obligatiile producatorilor de deseu – persoane fizice, juridice si autoritati publice, depozitarea deseurilor, incinerarea deseurilor, transportul deseurilor, obtinerea autorizatiei de mediu pentru desfasurarea acestor tipuri de activitati, obligatiile autoritatilor publice locale in domeniul salubritatii (in cadrul caruia exista un capitol special pentru atribuirea contractelor de achizitii publice), contravetiile si activitatea de control si sanctionare in domeniul mediului.

Cursul va va ajuta sa respectati cadrul legal: O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, O.U.G. nr. 211/2011 privind regimul deseurilor si actele normative subsecvente acestora. Noi va vom invata cum sa evitati amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale in ceea ce priveste gestionarea deseurilor.
 

Mentiuni speciale: Cursul este autorizat ANC (vedeti autorizatie)


Oferta speciala: alegand cursul SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR (SMD) impreuna cu RESPONSABIL DE MEDIU veti beneficia de o reducere de 30%.Lector: MSc. Ing. Consilier Superior APM Bucuresti - Paunescu Bucur Emilia